CKV programma's passend en op maat gemaakt

De Cultuurschool biedt op meerdere manieren CKV programma’s aan. We hebben een pakket van vaste programma’s die turn key worden afgeleverd. Vaak doen we dit is in samenwerking met leuke partners uit de stad. Maar als school kan je ook kiezen voor een op maat gemaakt CKV programma. Zoek je een specifiek onderwerp dan kunnen we iets voor je maken, bij ons, op de school of op een locatie. Er kan bij ons met de CJP cultuurkaart worden afgerekend.

CKV

Urban Guides ft De Cultuurschool:

Wilhelminapier+Digital Skyline: Boeken via Urban Guides

Tijdsduur 2,5 á 3 uur

De Wilhelminapier is de laatste 30 jaar getransformeerd van een leeg havengebied tot een modern stuk Rotterdam met spectaculaire wolkenkrabbers. Dat de Wilhelminapier ook een bewogen migratiegeschiedenis kent is bij velen veel minder bekend.  Na de rondleiding gaan de leerlingen aan de hand van de veranderende skyline van Rotterdam in groepen werken aan 3D-ontwerpen. Ze gaan aan de slag om vernieuwende gebouwen te plaatsen in de bestaande skyline van Rotterdam.

Cliffhangers

1.5 uur

Maak een film trailer met een filmmaker. Monteert je eigen shots tot een filmtrailer. Daag mensen via spanning, cliffhangers en een goede visuele grap uit om je film te komen kijken en je verhaal te zien.   De trailers zetten we daarna op een privé YouTube- kanaal.

Van Laurenkerk tot Markthal + VRotterdam: Boeken via Urban Guides

Tijdsduur 2,5 á 3 uur

Tijdens een wandeling door het stadscentrum van Rotterdam maken we een tocht langs vijf eeuwen bouwgeschiedenis: van historische kerken tot hypermoderne woongebouwen. Tijdens de rondleiding kijken we naast de architectuur ook naar de functie van gebouwen en het gebruik van de ruimtes. Met de leerlingen onderzoeken we de stad, zijn gebruikers, de architectuur en filmen we de stad in 360 graden. De stad is het decor van een verhaal dat zich voor, achter, boven en onder je afspeelt. Met je VR-bril herbeleef je de ervaring.

Afgelopen workshops