De Cultuurschool

MBO Aanbod

In het onderwijs bieden we projecten van lange en korte duur en voor allerlei soorten onderwijs. We hebben langdurige lijnen ontwikkeld in het basisonderwijs en werken regelmatig samen met andere partijen uit de stad zoals Urban Guides en Zadkine Rotterdam rond korte thema’s.

Onze specialisatie ligt bij het voorgezet onderwijs en het MBO onderwijs. Voor deze doelgroepen ontwikkelen we korte workshops die passen bij CKV, loopbaan en burgerschapsvaardigheden. Daarnaast hebben we een aantal keuzedelen ontwikkeld voor het MBO onderwijs waarin de 21ste eeuwse vaardigheden een centrale rol spelen en die naast leerzaam ook creatief zijn. Hieronder een aantal voorbeelden van projecten die mogelijk zijn.

IMG_4560

Themadagen

Regelmatig krijgen we de vraag of we een themadag kunnen organiseren voor scholen. Maar ook de vraag of we openingen van het schooljaar, open dagen of feestdagen op een leuke manier kunnen vormgeven.  En we kunnen dan alleen “ja”als antwoord geven.

Meer informatie over themadagen

c0dd06b6-acb4-417d-8a15-8461a78bc7ec

Project Toekomst

Voor het mbo-onderwijs zijn verschillende modules ontwikkeld die aansluiten bij de 21ste eeuwse vaardigheden. De modules geven de studenten tools voor de Toekomst met vaardigheden als kritisch denken, mediawijsheid, sociaal en cultureel begrip, presenteren, on en offline,  en creativiteit.

Meer informatie over Project Toekomst

008fa114-816d-486e-841d-02ac6df40e08

Burgerschap

Leren kijken, kritisch denken via Design Thinking en leren door doen en maken staan centraal in onze workshops  en maatwerk-programma’s.Met middelen als VR-brillen, 360 graden camera’s  en het publieke debat maken we workshops  die midden in de 21ste eeuw staan.

Meer informatie over Burgerschap

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een mbo aanbod op maat. 

Neem contact op met:
Simone den Haan simone@decultuurschool.nl
Quinten Smith quinten@decultuurschool.nl