Themadagen

Een educatief feestje

Regelmatig krijgen we de vraag of we een themadag kunnen organiseren voor scholen. Maar ook de vraag of we openingen van het schooljaar, open dagen of feestdagen op een leuke manier kunnen vormgeven.  En we kunnen dan alleen “ja”als antwoord geven.

We hebben veel ervaring hoe we theoretische kennis op een kunstzinnige wijze kunnen verwerken. De Cultuurschool maakt van elke speciale dag een educatief feestje en zien ruimte om op deze dag onze activiteiten een educatief doel mee te geven.  Als je zelf niet helemaal weet hoe je zo’n dag moet aanpakken, hebben we al veel voorbeelden van activiteiten die werken bij verschillende thema’s en voor verschillende doelgroepen. Van striptekenen tot debat. Van spoken word tot stop motion. Van film maken of inspringtheater tot sneakerdesign. Zit je met je handen in je haar om een dag te vullen met workshops en gastsprekers? Dan denken wij met je mee en maken een leuke leerzame dag waarbij we niet terugschrikken van meerdere workshops naast elkaar, en op een dag of door de week verspreidt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een themadag

Neem contact op met:
Simone den Haan simone@decultuurschool.nl

Project Toekomst

Een lessenreeks geheel op maat

Voor het mbo-onderwijs zijn verschillende modules ontwikkeld die aansluiten bij de 21ste eeuwse vaardigheden. De modules geven de studenten tools voor de Toekomst met vaardigheden als kritisch denken, mediawijsheid, sociaal en cultureel begrip, presenteren, on en offline,  en creativiteit.

Lessenreeksen

1: On en Offline presenteren: wie ben jij en hoe laat je dat zien, in de echte wereld en op internet en in de sociale media.

2: Content maken: wat is je product en hoe kun je het onder de aandacht brengen?

3: MBO-persbureau: Vertel de wereld jouw boodschap! Beinvloed de media en ga viral

4: Debat: Effectief en eerlijk je mening vertellen. Leer mensen naar je mening te laten luisteren

5 Ritselen en regelen: hoe gebruik je je streetsmarts om ook school- en worksmart te worden

In de lessenreeksen maken we gebruik van 21ste eeuwse vaardigheden, design thinking en zetten we docenten in die zowel een (kunst) vak beoefenen en didactisch vaardig zijn en daarnaast ervaring hebben met het geven van lessen aan studenten op MBO-niveau.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een lessenreeks op maat.

Neem contact op met:
Simone den Haan simone@decultuurschool.nl
Quinten Smith quinten@decultuurschool.nl

Een lessenreeks op maat gemaakt: Project Toekomst

Voor Zadkine Startcollege hebben we op maat twee keuzedelen gemaakt die bestaan uit een leerlijn met verschillende modules. Onder de noemer Project Toekomst kunnen de studenten kiezen uit Talent voor ondernemen(ondernemersvaardigheden) of Talent voor de Toekomst (verrijking Leervaardigheden).

Actief Burgerschap

Leren kijken, kritisch denken via Design Thinking en leren door doen en maken staan centraal in onze workshops  en maatwerk-programma’s.Met middelen als VR-brillen, 360 graden camera’s  en het publieke debat maken we workshops  die midden in de 21ste eeuw staan. Met docenten die ook als kunstenaar werken op gebied van o.a nieuwe media, beeldende kunst, architectuur, mode, theater, muziek, ontwerpen en spoken word bieden we educatoren die midden in het leven staan en voor de MBO-er deuren naar de toekomst openen.

Aan wat voor workshops kan je dan denken:

Spoken word: Speak your mind.

Elevator pitch: vertel in de lengte van een twitter wat je drive is.

Vloggen: start met de klas je eigen kanaal en maak een vlog

Future media: maak in maakplaats010 kennis met 3D printen,lasercutten, programmeren en robotica