Modules MBO

Een lessenreeks geheel op maat

Voor het mbo-onderwijs zijn verschillende modules ontwikkeld die aansluiten bij de 21ste eeuwse vaardigheden. De modules geven de studenten tools voor de Toekomst met vaardigheden als kritisch denken, mediawijsheid, sociaal en cultureel begrip, presenteren, on en offline,  en creativiteit.

Modules KeuzedelenLessenreeksen

1: On en Offline presenteren: wie ben jij en hoe laat je dat zien, in de echte wereld en op internet en in de sociale media.

2: Content maken: wat is je product en hoe kun je het onder de aandacht brengen?

3: MBO-persbureau: Vertel de wereld jouw boodschap! Beinvloed de media en ga viral

4: Debat: Effectief en eerlijk je mening vertellen. Leer mensen naar je mening te laten luisteren

5 Ritselen en regelen: hoe gebruik je je streetsmarts om ook school- en worksmart te worden

In de lessenreeksen maken we gebruik van 21ste eeuwse vaardigheden, design thinking en zetten we docenten in die zowel een (kunst) vak beoefenen en didactisch vaardig zijn en daarnaast ervaring hebben met het geven van lessen aan studenten op MBO-niveau.

Een lessenreeks op maat gemaakt: Project Toekomst

Voor Zadkine Startcollege hebben we op maat twee keuzedelen gemaakt die bestaan uit een leerlijn met verschillende modules. Onder de noemer Project Toekomst kunnen de studenten kiezen uit Talent voor ondernemen(ondernemersvaardigheden) of Talent voor de Toekomst (verrijking Leervaardigheden).

Actief Burgerschap

Leren kijken, kritisch denken via Design Thinking en leren door doen en maken staan centraal in onze workshops  en maatwerk-programma’s.Met middelen als VR-brillen, 360 graden camera’s  en het publieke debat maken we workshops  die midden in de 21ste eeuw staan. Met docenten die ook als kunstenaar werken op gebied van o.a nieuwe media, beeldende kunst, architectuur, mode, theater, muziek, ontwerpen en spoken word bieden we educatoren die midden in het leven staan en voor de MBO-er deuren naar de toekomst openen.

Aan wat voor workshops kan je dan denken:

Spoken word: Speak your mind.

Elevator pitch: vertel in de lengte van een twitter wat je drive is.

Vloggen: start met de klas je eigen kanaal en maak een vlog

Future media: maak in maakplaats010 kennis met 3D printen,lasercutten, programmeren en robotica