Natuurfilms maken voor het Wildlife Film Festival Rotterdam

Maak samen met je klas een eigen natuurdocumentaire en zie het resultaat terug op het grote scherm op het Widlife film festival 2018  in Cinerama.

Tijdens deze activiteit:

• Krijg je een les over het maken van natuurfilms
    • Ga je op excursie naar een natuurgebied om daar filmopnames te maken
    • Worden de natuurbeelden gemonteerd door deskundige begeleiders
    • Ga je naar de premiere van je eigen natuurfilm tijdens het WIldlife Film Festival Rotterdam.

Tijdens een speciale excursie ga je samen met je klas opnames maken voor een natuurfilm. Om dat goed te kunnen doen komen we eerst samen met De Cultuurschool bij je langs om uitleg te geven over het maken van een natuurfilm. Denk hierbij aan uitleg over hoe je met een tablet filmopnames kunt maken, over het maken van een script, welke taken er komen kijken bij het maken van een film. Iedere klas gaat in groepjes van ongeveer vier kinderen werken aan een eigen korte film.Niet snel daarna vindt de opname dag plaats. Hiervoor gaan jullie naar een natuurgebied. Naast het maken van de film leer je van de mensen van Natuurmonumenten ook heel veel over het gebied zelf. De mensen van De Cultuurschool zorgen voor alle benodigde apparatuur en zullen de door jullie gemaakte opnames ook monteren tot een echte documentaire.

Op 25 oktober 2018 om 14.00 uur zijn alle deelnemende klassen uitgenodigd voor de premiere van de film. Loop over de rode loper en zie het resultaat terug op het grote scherm tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam.

Deze activiteit is geschikt voor groep 6 en 7.

Belangrijk om te weten: We werken met beeldmateriaal de kinderen worden ook zelf gefilmd. De film wordt ook geplaatst op de website van ons, De Stad uit en WFFR en op social media. Het is daarom belangrijk dat de toestemming van ouders goed geregeld is.

Wanneer? Geschikt voor de maand mei en juni 2018. We hebben nog plek voor 1 school met 2 schoolklassen, boek dus snel! De excursie duurt 4 uur, neem dus een lunch mee en wat drinken. Opgeven kan via De stad uit

De prachtige samenwerking tussen het WFFR, de Staduit en ARK natuurontwikkeling heeft in 2017 geresulteerd in fantastische natuurdocu’s geregisseerd, gemaakt en gepresenteerd door de kinderen van OBS de Boog & OBS over de Slinge. Tijdens het WFFR project ging de Cultuurschool samen met de leerlingen op pad om beelden vast te leggen van de natuur in Rotterdam, zoals op het eiland van Brienenoord en het eiland Tiengemeten.