Festivals

Onderwijs

In het onderwijs bieden we projecten van lange en korte duur en voor allerlei soorten onderwijs. We hebben langdurige lijnen ontwikkeld in het basisonderwijs en werken regelmatig samen met andere partijen uit de stad zoals Urban Guides en Zadkine Rotterdam rond korte thema’s.

Onze specialisatie ligt bij het voorgezet onderwijs en het MBO onderwijs. Voor deze doelgroepen ontwikkelen we korte workshops die passen bij CKV, loopbaan en burgerschapsvaardigheden. Daarnaast hebben we een aantal keuzedelen ontwikkeld voor het MBO onderwijs waarin de 21ste eeuwse vaardigheden een centrale rol spelen en die naast leerzaam ook creatief zijn. Hieronder een aantal voorbeelden van projecten die mogelijk zijn.

Zadkine Startcollege smeden

MBO aanbod

De Cultuurschool biedt voor het MBO- onderwijs op maat gemaakte themadagen aan. Een waar educatief feestje! Naast de Themadagen heeft De Cultuurschool speciaal voor het MBO 1 een lessenreeks ontwikkelt, aansluitend bij de 21eeuwse vaardigheden.

Meer informatie over het MBO aanbod

foto 8

CKV

De Cultuurschool biedt op meerdere manieren CKV programma’s aan. In samenwerking met leuke Rotterdamse partners beschikt De Cultuurschool over een pakket van vaste programma’s die turn key worden afgeleverd.

Meer  informatie over het CKV aanbod

Kite4

Dagprogramma’s Primair Onderwijs

Speciaal ontwikkelt voor het primaire onderwijs. Tijdens een KEK-dag of VAK-dag gaan leerlingen gedurende de dag aan de slag een kunstenaar. De kunstenaar komt in de klas en zorgt voor een onvergetelijke dag.

Meer informatie over dagprogramma’s voor PO