Onderwijs

We brengen kunst en cultuur direct naar jouw school! Of het nu gaat om een korte workshop of een uitgebreid project, we bieden een aanbod voor alle soorten onderwijs. Met onze ervaring en onze kwalitatieve netwerk van kunstdocenten, bieden we een op maat gemaakte oplossing voor jouw specifieke wensen.

Bij De Cultuurschool weten we hoe we leerlingen kunnen verrassen en uitdagen met onze culturele workshops. Onze docenten zijn professionals die niet alleen ervaring hebben in het geven van workshops, maar ook actief werkzaam zijn in hun vakgebied. Of het nu gaat om een kunstworkshop gegeven door een kunstenaar of een toneelworkshop geleid door een acteur, bij ons kun je altijd rekenen op docenten die serieus en deskundig met hun vak omgaan. Dankzij ons groot netwerk van freelance kunstdocenten, kunnen we bijna oneindige mogelijkheden bieden en altijd een geschikte docent vinden voor elk idee.

Zin om een van onze workshops te doen?  Neem dan contact met ons op!

Maatwerk Workshops voor Onderwijs en Vrije Tijd:

  • Op maat gemaakt voor jouw vraag.
  • Gegeven door professionele kunstenaars/docenten.
  • Een leerfeest.
  • Transparante prijs. Per klas, inclusief materiaal, voorbereiding, reiskosten en docent. Geen onverwachte kosten.
  • Vele smaken beschikbaar, ruime keuze.
  • Mogelijkheid om te betalen met de cultuurkaart.
IMG_3348

Workshops en CKV

Ben je op zoek naar een losse workshop voor je klas, of juist meerdere workshops voor je hele school?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze docenten maken we van elke workshop een leerfeest. Daarnaast kunnen we meerdere workshops op elkaar afstemmen voor een optimaal resultaat.

Een voorbeeld hiervan is ons project “De taal van kunst”. Hierbij hebben we de workshops beeldtaal, rap en film op elkaar afgestemd, waardoor leerlingen een zelfontworpen achtergrond hadden voor de videoclip van hun eigen rap.

Als scholen op stap willen in Rotterdam bieden we samen met UrbanGuides een vast programma van een rondleiding+workshop.

foto 8

Cultuur en Themadagen

Onze creatieve partners en gastsprekers helpen ons om op maat gemaakte thema en cultuurdagen te verzorgen. Of je nu op zoek bent naar een feestdag met workshops voor de hele school, of een themadag met maatschappelijke en culturele onderwerpen, wij hebben de ervaring om je een passend voorstel te doen. Wij verzorgen niet alleen het programma met uitjes, gastsprekers en workshops, maar kunnen ook helpen bij het presenteren van het eindresultaat. Laat je verrassen door onze expertise en creativiteit bij het organiseren van cultuurdagen.

192ebab9-0a67-4533-a9f6-fb0a217624e8

Invaller voor de klas

Zit je als school even met de handen in het haar?  We hebben speciale dagen ontwikkeld voor het primaire onderwijs. Tijdens een VAK-dag gaan leerlingen gedurende de dag aan de slag met een kunstenaar.  Maar ook als je omhoog zit met een vak als burgerschap of techniek komen we graag als invaller in je klas, voor een dag of traject.

Leerlijn

Wil je als school niet een losse workshop maar juist een serie?  Dan kunnen we met je meedenken. We hebben speciale lessen ontwikkeld voor het MBO om invulling te geven aan burgerschap en keuzedelen aangepast voor niveau MBO 1.  Ook een reeks rondom mediawijsheid voor basisschoolleerlingen behoort tot de mogelijkheden. Zoek je iets wat langer is dan een losse workshop en een structurele oplossing kan zijn dan denken we graag mee hoe we een reeks voor je kunnen samenstellen.

Of neem contact op met onze contactpersoon:

Quinten Smith

quinten@decultuurschool.nl

06-24520880