Festivals

Onderwijs

In het onderwijs bieden we projecten van lange en korte duur en voor allerlei soorten onderwijs. We hebben langdurige lijnen ontwikkeld in het basisonderwijs en werken regelmatig samen met andere partijen uit de stad zoals Urban Guides en Zadkine Rotterdam rond korte thema’s.

Onze specialisatie ligt bij het voorgezet onderwijs en het MBO onderwijs. Voor deze doelgroepen ontwikkelen we korte workshops die passen bij CKV, loopbaan en burgerschapsvaardigheden. Daarnaast hebben we een aantal keuzedelen ontwikkeld voor het MBO onderwijs waarin de 21ste eeuwse vaardigheden een centrale rol spelen en die naast leerzaam ook creatief zijn. Hieronder een aantal voorbeelden van projecten die mogelijk zijn.

Zadkine Startcollege smeden

Themadagen

Workshops en feestdagen. 

Voor de themadag van De School uit Zandvoort  hebben we een pallet aan workshops samengesteld die op verschillend kunstzinnige vlakken de kinderen hebben geïnspireerd en uitgedaagd om zelf te gaan onderzoeken. Ze hebben muziek gemaakt, zelfs de natuur onderzocht, getimmerd aan eigen kunstwerken, films gemaakt en de hele school volgehangen met gestencilde vlaggen uit het kunstatelier.

Voor de themadag I make my dream van Zadkine Startcollege hebben we een programma gemaakt waar de leerlingen een voorstelling hebben gezien van een jonge Rotterdamse maker: Bjorn Romy, gastlessen hebben gehad over solliciteren, en zelfs naar een ijzersmederij zijn geweest. Dus voor elke doelgroep maken we een dag op maat en we vertellen daar graag meer over.

Project Toekomst

Lessenreeks Verrijking leervaardigheid en Ondernemend Gedrag

Voor leerlingen in het MBO hebben we een lessenreeks die via de 21ste eeuwse vaardigheden ingaat op de keuzedelen leervaardigheden en ondernemend gedrag.  Voor de keuzedelen werken we o.a met de werkvormen Nieuwe Media, debat, presenteren On-en offline en inspringtheater.  Deze lessen zijn op maat ontwikkelend en ook af te nemen in verschillende modules.

Project Toekomst loopt op dit moment bij Zadkine Startcollege.

IMG_0487

Maatwerk

Voor de oplossing die bij jouw school werkt.

Op vrijdag waren er best een aantal leerlingen bij het STC die nog niet naar huis konden of wilden en daarom op school bleven hangen. Tijdelijk moest er een leuke oplossing worden gevonden om die leerlingen een beetje een eigen plek te geven. Om de leerlingen fijn op te vangen hebben we toen het C-station opgestart. Een plek waar kan worden gehangen, huiswerk gemaakt maar ook tijd is voor iets leuks.