Onderwijs

Onze naam zegt eigenlijk precies wat we doen. We brengen culturele workshops naar de school. Van lange en korte duur en voor allerlei soorten onderwijs. Met onze ervaring en ons netwerk van kunstdocenten geven we een op maat gemaakt antwoord op je vraag.

Bij De Cultuurschool werken docenten die van elke workshop een onverwacht leerfeest weten te maken. Docenten met veel ervaring in het geven van workshops. Professionals die serieus en bekwaam met hun vakgebied omgaan. Naast workshopdocent zijn zij werkzaam in hun vakgebied. De kunstworkshop wordt gegeven door een kunstenaar en de toneelworkshop wordt gegeven door een acteur. De Cultuurschool heeft een  groot netwerk van freelance kunstdocenten. Daardoor zijn de workshopmogelijkheden bijna oneindig. Bij elk idee kunnen we  een geschikte docent vinden.

Zin om een van onze workshops te doen?  Neem dan contact met ons op!

Onze workshops:

• zijn op maat gemaakt voor jouw vraag.
  • worden gegeven door professionele kunstenaars/docenten.
  • zijn een leerfeest.
  • hebben een transparante prijs. Je betaalt per klas. In de prijs zijn materiaal, voorbereiding, reiskosten en docent inbegrepen. Geen onverwachte kosten.
  • zijn er in vele smaken. We hebben een ruime keus en kunnen veel verschillende workshops bieden en meerdere docenten tegelijk inzetten.
  • kunnen ook worden betaald met de cultuurkaart.
Zadkine Startcollege smeden

Workshops en CKV

Ben je op zoek naar een losse workshop voor je klas, of juist meerdere workshops voor je hele school?  Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze docenten maken we van elke workshop een leerfeest. We kunnen meerdere workshops op elkaar aan laten sluiten.

Zo hebben we voor het project “de taal van kunst” de workshop beeldtaal aan laten sluiten op de workshop rap en de workshop film. De leerlingen hadden zo een zelfontworpen achtergrond bij de videoclip van hun eigen rap.

foto 8

Cultuur en Themadagen

In samenwerking met allerlei creatieve partners en gastsprekers verzorgen we dagen rondom een thema. Wil je een mooie feestdag voor je school waarbij alle leerlingen een workshop krijgen aangeboden?  Dan hebben wij ruime ervaring om een voorstel voor je te maken. Wil je de cultuurdag laten eindigen in presentaties dan draaien wij daar onze hand niet voor om. Maatschappelijke en culturele thema’s brengen we makkelijk onder de aandacht van je leerling of student via een themadag.  Wij organiseren een programma vol uitjes, gastsprekers en workshops die hierbij aansluiten.

Kite4

Invaller voor de klas

Zit je als school even met de handen in het haar?  We hebben speciale dagen ontwikkeld voor het primaire onderwijs. Tijdens een VAK-dag gaan leerlingen gedurende de dag aan de slag met een kunstenaar.  Maar ook als je omhoog zit met een vak als burgerschap of techniek komen we graag als invaller in je klas, voor een dag of traject.

Leerlijn

Wil je als school niet een losse workshop maar juist een serie?  Dan kunnen we met je meedenken. We hebben speciale lessen ontwikkeld voor het MBO om invulling te geven aan burgerschap en keuzedelen aangepast voor niveau MBO 1.  Ook een reeks rondom mediawijsheid voor basisschoolleerlingen behoort tot de mogelijkheden. Zoek je iets wat langer is dan een losse workshop en een structurele oplossing kan zijn dan denken we graag mee hoe we een reeks voor je kunnen samenstellen.

Neem gerust contact op

Heb je vragen? Stel ze dan hier!

Of neem contact op met onze contactpersoon:

Quinten Smith

quinten@decultuurschool.nl